Duiken op Bonaire

Diver’s paradise

Bonaire staat wereldwijd bekend om haar adembenemende onderwaterwereld en wordt dan ook wel Diver’s Paradise genoemd. Het eiland heeft deze naam te danken aan het kristalheldere water, de onaangetaste koraalriffen en de ruime keus aan duiklocaties. Voor zowel beginners als gevorderden is Bonaire dé ideale duiklocatie.

Duiklocaties op Bonaire

Wat het duiken op Bonaire zo uniek maakt, is dat het koraalrif in vergelijking met andere plekken nog heel intact is. Dit heeft te maken met het feit dat Bonaire een benedenwinds eiland is en hiermee buiten de orkaanzone valt. De andere Caribische eilanden hebben te maken met verwoestende stormen die een onherstelbare schade aan de kwetsbare koraalriffen aanricht.

Op Bonaire zijn er meer dan 85 officiële duiklocaties, waarvan er meer dan 51 makkelijk te bereiken zijn. Dit worden ook wel kantduikplekken genoemd, omdat je er vanaf de wal makkelijk in kunt komen. Een officiële duikbestemming is te herkennen aan gele stenen en in het water door gele boeien.  Alle duiklocaties op Bonaire dragen een unieke naam. De meeste namen zijn aan de duiklocaties gegeven door Kapitein Don Stewart, de peetvader van de Bonairiaanse duikindustrie.

duiken, bonaire, duiklocaties bonaire

Noorden van Bonaire

Een groot deel van de duiklocaties in het noorden van Bonaire liggen in het Washington Slagbaai National Park. Het Washington Slagbaai National Park beslaat de volledige noordkop van Bonaire.

Alle duiklocaties van Bonaire, met uitzondering van de locaties op Klein Bonaire, worden aan wal gemarkeerd door een gele steen met daarop geschreven de naam van de duikspot. In zee liggen op alle duiklocaties boeien waaraan boten kunnen aanleggen. Op deze manier hoeven de schepen niet te ankeren boven het rif waardoor schade aan het koraal zou kunnen ontstaan.

Zuiden van Bonaire

De duiklocaties in het zuiden van Bonaire liggen in een adembenemend mooi decor. Het zuiden van het Caribische eiland is namelijk het domein van de beroemde zoutpannen met centraal daarin gelegen de fascinerende kolossale zoutpiramides. Eenmaal verlicht door de Caribische zon stralen zowel de zoutpannen als de zoutpiramides een paarsachtige gloed af die het gebied tot een surrealistisch buitenaards landschap doet aanvoelen.

duiklocatie bonaire, bonaire, duiken


Klein Bonaire

Het kleine rifeilandje vlak voor de kust van Bonaire heet Klein Bonaire  en bezit een prachtig koraalrif waar de meest kleurrijke vissen en andere bijzonder fraaie schepsels van de Caribische Zee leven. Het rif loopt langs de gehele kustlijn van en oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op duikers en snorkelaars.

Klein Bonaire is bovendien een belangrijke nestplaats voor de vijf soorten zeeschildpadden (dikkopschildpad, groene zeeschildpad, karetschildpad, lederschildpad en warana) die voorkomen in de wateren rondom Bonaire en Klein Bonaire.

Duikscholen

Op het “Divers Paradise Bonaire” zijn vele duikscholen en duikcentra`s aanwezig waar gediplomeerde instructeurs een veilige begeleiding van de schitterende onderwaterwereld mogelijk maken.

Voor gediplomeerde duikers zijn er complete duikuitrustingen te huur.

Dive Factory

Voor mensen zonder brevet bieden wij duikcursussen aan via onze partner DiveFactory! Zij laten u graag de prachtige onderwaterwereld zien en kennismaken met de duiksport. DiveFactory is een certified PADI diveresort met jarenlange ervaring. Voor de mooiste plekken van Bonaire en met de juiste kennis om niets schadelijks te doen voor het koraalrif. 

Op het resort van Bonaire Village vind je DiveFactory, zodat je zo uit je resort door kunt gaan voor een duik! Als dat geen vakantiegevoel is. Daarbovenop krijgen onze klanten 20% korting bij DiveFactory.

Mensen die liever niet durven of willen duiken maar toch getuige willen zijn van de schitterende onderwaterwereld kunnen gaan snorkelen. Bij de duikscholen en duikcentra zijn complete snorkeluitrustingen te huur en worden ook snorkeltochten georganiseerd.


©2023 Bonaire Paradise
Landdrostdreef 124
1013 SK, Almere
Nederland
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.