Snorkelen op Bonaire

Snorkelen

Als je niet durft of geen zin hebt om te duiken kun je toch eenvoudig de wonderschone onderwaterwereld van Bonaire ontdekken. Met snorkelen op Bonaire is het net of je in een tropisch aquarium zwemt. De wateren rond Bonaire vertegenwoordigen het Bonaire National Marine Park en is uniek in de Caribische regio. Overal op Bonaire loop je zo met je snorkeluitrusting de oceaan in en bevind je direct in het koraalrif met haar honderden betoverende bewoners. Bonaire is een benedenwinds eiland en valt buiten de orkaanzone en daardoor is het koraal van zeer hoge kwaliteit en vrijwel nog geheel intact. Op de meeste Caribische eilanden hebben de verwoestende stormen een onherstelbare schade aangericht aan de kwetsbare koraalriffen.

 


Het snorkelen op Bonaire is verder heel laagdrempelig. Je rijdt met een auto naar een willekeurige plek aan de kust en je kunt zo vanaf het strand een snorkeltripje maken. Dit is wat veel snorkelliefhebbers enorm aanspreekt.

Verder wordt het eiland niet overspoeld door massatoerisme en heerst er een aangename rust op het eiland. Niet voor niets prijkt op alle nummerplaten: ‘Diver’s Paradise’ en dat is ook de reden dat wij onze site BonaireParadise noemen.

Een wel gemeend advies om je rug goed tegen zonnebrand te beschermen, immer het water zorgt voor een verkoeling maar ondertussen is de koperen ploert aan het inbeuken op je rug, het beste kun je een T-shirt aantrekken als je gaat snorkelen.

Op Bonaire zijn er tal van touroperators en duikscholen die snorkeltrips organiseren naar de mooiste plekken.


©2023 Bonaire Paradise
Laan der Hesperiden 68
1076 DX, Amsterdam
Nederland
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.