ga zeilen op Bonaire

Zeilen

Zeilen in de Bonairiaanse wateren is een onvergetelijke ervaring, niet alleen vanwege het velenatuurschoon en de uitmuntende zeilomstandigheden maar zeker ook vanwege de reële kans op een ontmoeting met dolfijnen en andere zeezoogdieren. Het heerlijke klimaat meestal rond 30°C, de prachtigeazuur blauwe zee,met een gemiddelde temperatuur van 27°C heeft, en de vrij constantenoord/oostpassaatwind is een genot voor elke zeiler.


Solobon Sailing

PRIVE ZEIL CHARTER

Altijd al een eigen zeilboot willen hebben? Nu kunt u een tour boeken  die u zonder zorgen deze speciale ervaring biedt. U kunt onze volledig bemande 45.2ft Sun Odyssey gedurende 3 uur tot een volledige dag charteren.

Ons charter starttarief omvat 1-6 personen. Extra mensen kunnen worden geboekt, evenals een exclusief f&b upgrade-pakket. 

Wat mee te brengen: zwembroek, handdoek, sedula of Stinapa snorkel/duik tag, rif veilige zonnebrand en een goed humeur!

Wilt u een persoonlijke kok aan boord? Vraag het ons! 

Compass Sailing Bonaire

Welkom aan boord!

Compass Sailing Bonaire is een dynamisch bedrijf dat ontspannende zeil en snorkel cruises organiseert op een Petersson 44 zeiljacht, dat van alle gemakken is voorzien. Het Compass zeilt in de baai van de mooie en zon overgoten eilanden Bonaire en Klein Bonaire waar een verfrissende passaatwind de zeilen vult.

De crew bestaat uitWim Mulder – Uw kapitein en chef-kok.

Zeilen en snorkelen

Voel de zon, zee en de wind. Sta oog in oog met de magnifieke gekleurde tropische onderwaterwereldvan Bonaire en Klein Bonaire en geniet van onze tongstrelende hapjes en drankjes.Wij maken elke trip tot een onvergetelijke zeil en snorkel belevenis, een belevenis waarbij al je zintuigen geprikkeld en verwend worden.

Caribe Watersport

Bij Caribe Watersport  kunt u verschillende type zeilboten huren, voor jong en oud, Caribe Watersport heeft 1 persoons boten (Optimist, Lazer, Spash, Sunfish) tot max. 5 personen kiel boten (Div. Centaur, Ufo, Skarl) en snelle boten voor de meer ervaren zeiler (Yngling, Catamaran). Caribe Watersport is geen groot verhuurbedrijf waardoor onderhoud, schoonmaak, uitgifte en ontvangst, persoonlijk en met en constante kwaliteit wordt uitgevoerd.

Bonaire Sailing School Association

BSSA de zeilvereniging van Bonaire is gevestigd in het Regatta Huis aan de boulevard in het centrum van Kralendijk. Vandaag de dag vindt u hier de jeugdige Optimist en Sunfish zeilers. Ook Cat en Laser zeilers vinden bij Regatta Huis een veilige thuishaven. Met een uitgebreid lesprogramma van BSSA krijgt men op Bonaire de kans om op deze wereld-zee bij uitstek, zeilen in de praktijk te brengen. Bij BSSA worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals onderlinge wedstrijden, camp-outs en special events. De 'eindejaars' race, is een evenement waar naast optimisten, sunfishes , lasers en cats, ook lokale vissers-boten en de zgn. microboten (modelboten) om de eer strijden! Regatta Huis is tevens het centrum van waaruit de jaarlijkse in oktober de Bonaire Regatta wordt gehouden. Bent u op Bonaire met vakantie, of verblijft u hier voor langere tijd: het is altijd mogelijk les te nemen, een zeilboot te huren,  of deel te nemen aan de activiteiten van de BSSA. 

 

Bonaire International Sailing Regatta

Het grootste sportieve evenement van Bonaire is de Sailing Regatta. De zeilregatta is een van de hoogtepunten van het openbare leven op Bonaire, scholen sluiten en er heerst een grote feeststemming op het eiland. De internationale zeilregatta vindt elk jaar plaats in de eerste week van oktober, duurt een volle week en trekt veel zeezeilers van de andere eilanden en Nederland. Alle hotelkamers en andere accommodaties zijn al maanden van tevoren volgeboekt, zelfs het strand bied dan uitkomst als slaapplek, geen probleem met 25 tot 28 graden toch? ©2023 Bonaire Paradise
Laan der Hesperiden 68
1076 DX, Amsterdam
Nederland
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.