Dorpen van Bonaire

De dorpen van Bonaire

De hoofdstad van Bonaire, Kralendijk en het dorp Rincon zijn vooral erg bekend onder de toeristen. In het verleden bestond Bonaire uit in totaal zes verschillende dorpen, namelijk Antriol, Nikiboko, Noord Saliña, Playa, Tera Cora en Rincon.

Kralendijk

De vijf voormalige dorpen, Antriol, Nikiboko, Noord Saliña, Playa en Tera Cora, hebben nu elk hun eigen unieke charme en maken deel uit van de vijf verschillende wijken van Kralendijk. Deze wijken vormen een divers en levendig onderdeel van de hoofdstad. Kralendijk biedt een breed scala aan activiteiten, van het bruisende stadsleven in Playa tot de rustige straten van Antriol.

Elke wijk van Kralendijk is opgebouwd uit verschillende buurten, die elk hun eigen karakter en kenmerken hebben. Met negentien verschillende buurten in totaal is er voor elk wat wils. Van de historische charme van de oude stadswijken tot de moderne architectuur van de nieuwere buurten, er is altijd iets te ontdekken in Kralendijk.

Rincon

Naast Kralendijk is er nog een ander dorp dat de moeite waard is om te verkennen: Rincon. Dit karakteristieke dorpje ligt in het noorden van Bonaire en is als enige dorp apart gebleven. Rincon staat bekend om zijn historische betekenis en traditionele cultuur. Hier kunt u genieten van de lokale keuken, traditionele dansen en muziek, en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking.

Het verkennen van de verschillende dorpen en wijken op Bonaire biedt een unieke kijk op de diversiteit en schoonheid van het eiland. Van de levendige wijken van Kralendijk tot het pittoreske dorp Rincon, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Dus ga eropuit en verken de rijke geschiedenis en cultuur van de dorpen van Bonaire.


An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.