Nationaal Park Op Bonaire

Washington Slagbaai

Het Washington Slagbaai Nationaal Park werd in 1969 het eerste nationale park op de Nederlandse Antillen. Het Bonairiaanse park is zesduizend hectare groot. Er zijn verschillende soorten leefgebieden, zoals duinen, zoutmeren, bronnen en bergen. De verschillende gebieden herbergen onder anderen duizende vogels waar onder veel flamingo`s, leguanen en hagedissen. 


Salina Slagbaai

Salina Slagbaai en het Gotomeer zijn belangrijke watergebieden.Maar ook uitcultuurhistorischperspectief is het park belangrijkdoor de plantages en de historie van Slagbaai.


De zoutmeren (salina`s) hebben daarnaast ook een andere belangrijke functie: ze zorgen voor opvang en filtratie van regenwater waardoor voedingsstoffen en gronddeeltjes niet in het rif spoelen en daar geen schade kunnen veroorzaken. Het park is tegen betaling toegankelijk met de auto en op de fiets, tevens zijn er wandelroutes en er is een museum.

Marine Park

Op Bonaire vindt u het oudste marine reservaat ter wereld: het Bonaire National Marine Park, opgericht in 1979. Het park omvat 2600 hectare koraalrif, zeegras en mangrove. Het natte natuurpark, dat zich tot zestig meter rond het eiland uitstrekt, kreeg in 1999 de status "nationaal park".Het beheer van het Slagbaai en Marine park valt onder Stinapa (stichting nationaal park) Rondom Bonaire mag daarom niet gevist worden. een onderdeel van het national park is "Lac" dit is een ondiepe lagune in het zuidoosten van Bonaire. Het gebied beslaat zevenhonderd hectare en wordt begrensd door mangroven. het is een belangrijk broed- en leefgebied voor vogels en zeedieren. Tevens is dit het voedselgebied voor de groene zeeschilpad en heeft het een kraamkamer functie voor vele rifvissen.



An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.