Taxi op Bonaire

Taxi op Bonaire

De taxistandplaatsen bevinden zich bij het vliegveld en bij de grote hotels. Taxi’s op Bonaire hebben geen meter, de ritprijzen staan vast. De taxichauffeurs moeten daarom verplicht de tarievenlijst in de taxi hebben liggen. Op het vliegveld zijn de tarieven op een bord te lezen.

Taxi’s hebben de letters TX op hun kentekenplaat staan. Het is op Bonaire niet gebruikelijk om op straat een taxi aan te houden. Op zon- en feestdagen rekenen de taxichauffeurs hogere tarieven. Ook tijdens de avond (plus 20 procent) en nacht (plus 40 procent) zijn de ritprijzen hoger. Het starttarief is 9 dollar. Als je veel bagage bij je hebt kunnen de taxichauffeurs een toeslag rekenen hiervoor.

Als je een taxi voor een paar uur afhuurt kan de chauffeur je naar de mooiste plekjes van het eiland brengen. Dit is een zeer aanbevelingswaardige manier om Bonaire beter te leren kennen. Farid Ayubi van Taxi 7 is een voorbeeld van een chauffeur die een feestje maakt van de taxirit over het eiland. Tijdens de tour maakt hij volop grappen en muziek. Daarnaast zingt hij uit volle borst leuke liedjes. Naast de reguliere taxi’s zijn er ook bustaxi’s op Bonaire.


An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.